Merplast turvaamassa opiskelijoiden arkea

Ostamalla työpaikkasi ensiapuratkaisut Merplastin kautta saat samalla henkilökohtaisen myyntiedustajan, joka auttaa valitsemaan yrityksellesi sopivat tuotteet yksilöllisesti. Esittelemme asiakkaamme, joka tarvitsi ratkaisuja turvaamaan opiskelijoiden arkea.

Kaikki lähti ensiaputarvikkeiden tarkastamisesta

Oulun seudun ammattiopisto (OSAO) on yksi Suomen suurimmista oppilaitoksista: sillä on yhdeksän yksikköä eri puolilla Oulua, joissa opiskelee noin 14 000 opiskelijaa. Suurimpia koulutusaloja OSAO:lla ovat tekniikan ja liikenteen sekä sosiaali-, terveys- ja liikunnan ala. Näillä aloilla turvallisuuskysymykset ovat läsnä jokapäiväisessä arjessa, joten opiskelijat saavat koulutuksen aikana kattavat valmiudet hätäensiavun antamiseen.

Kaisa Varis on koulutuspäällikkö Kaukovainion yksikön SäKe-osaamispalvelussa. Hän toimii opettajien lähimpänä esimiehenä ja Kaisan vastuulla on huolehtia oppimisympäristön turvallisuudesta.

Muutama vuosi sitten Kaisa huomasi, että heidän ensiaputarvikkeensa eivät olleet ajankohtaiset.
- Meillä oli valkoiset lääkekaapit jotka eivät aina olleet ajan tasalla. Oli vanhentunutta ja oikeastaan kukaan ei pitänyt niistä huolta, Kaisa kertoo.

Ensiapukaappien päivityksessä Kaisa otti huomioon sen, että niiden olisi hyvä olla yhteneväiset opiskelijoiden työssäoppimis- ja työpaikkojen kaappien kanssa.

Merplast erottui toimittajien vertailussa

Merplast Oyj löytyi Googlen avulla. Muutamien toimittajien vertailussa Merplast erottui lopulta edullisilla hinnoilla.

Tilauksen toimitti Pohjois-Suomen ja Lapin alueen myyntiedustaja Pasi Savolainen, josta tuli Kaisalle Merplastin kasvot.

Uudet tilaratkaisut loivat tarpeen lisätuotteille

Kaukovainion yksikössä on sittemmin tehty uusia tilaratkaisuja, ja uudistuneisiin tiloihin tarvittiin lisää ensiaputarvikkeita.
- Tilaratkaisut ovat muuttuneet ja huomasimme että meiltä puuttuu todella paljon ensiapuun liittyvää tavaraa. Tehtiin sen jälkeen uusi tilaus. Siihen liitettiin defibrillaattori, meillä ei ollut niitä yhtään kappaletta, Kaisa kertoo.

Pasilta Kaisa sai tietoa myös muista tuotteista, jotka sopisivat opiskelijoiden työskentelytiloihin.
- Syksyllä Pasi kävi täällä, ja kiersimme hänen kanssaan kaikki tilat. Katsoimme mihin tarvitsemme uusia tarvikkeita, esimerkiksi silmähuuhdepulloja. Hän kertoi niistä ja totesimme että ne sopisivat meille.

Myyntiedustaja osaa arvioida tilojen seuraavan tarpeen

Pasin avulla Kaukovainion SäKe-puoli pystyy helposti päivittämään ensiaputarvikkeet ajan tasalle, ja samalla saavat tiedon uusimmista tuotteista. Pasi vierailee yksikön tiloissa kaksi kertaa vuodessa tarkistamassa, että ensiapukaapit ovat asianmukaiset.
- Elokuussa seuraavan kerran, ja sitten tammikuussa hän käy katsomassa uudelleen mikä on tilanne – ovatko tavarat kuluneet tai täytyisikö jotain lähteä muuttamaan. Samalla hän tuo uusinta tietoa, Kaisa sanoo.

Kaisa arvostaa sitä, että hän voi luottaa toiminnan tehokkuuteen ja nopeuteen. Myös Pasin asiantuntijuus saa kehuja.
- Pasilla on huomattavan tarkka silmä; hän huomaa jos tuotteet ovat vääränlaisia tai vanhentuneet.

Tilojen käyttäjät huomioitu

Eri koulutusalojen tiloihin pyrittiin luomaan yksilölliset ensiapuratkaisut, sillä työturvallisuuskysymykset vaihtelevat alojen välillä.

Silmähuuhdepullo on hyvä esimerkki yksilöllisestä ratkaisusta.
- Voi olla, että sähkötyösalissakin menee pieni roska silmään, mutta silmähuuhdepullo on todella tärkeä esimerkiksi laboratoriotyösalissa koska siellä voi tulla roiskeita – ja se ei ole vettä joka roiskuu, vaan voi olla happoa.


Kaisa suosittelisi tuotteita muillekin kouluille ja yrityksille. Esimerkiksi vihreällä ensiapulaatikolla on Kaisan mukaan tietynlainen näkyvyysarvo, joka luo mielikuvan hyvästä tuotteesta.

Ensiaputuotteillakin on viimeinen käyttöpäivänsä

Ensiaputarvikkeet on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin; ovatko tuotteet kuluneet tai puutteelliset, tai lähestyykö niiden viimeinen käyttöönottopäivä. Joidenkin tuotteiden säilytysaika voi olla vain 3 vuotta.

Tarkistuksen voi ulkoistaa Merplast Oyj:lle, jolloin myyntiedustaja käy työpaikalla säännöllisesti huolehtimassa ensiaputarvikkeiden ajankohtaisuudesta ja samalla kertoo uusimmista tuotteista. Käynnit ovat ilmaisia.

Tuotteet Merplastilta

Merplastin ensiapuratkaisuihin voi tutustua osoitteessa merplast.fi. Asiantuntevat myyntiedustajamme tuovat yrityksenne tiloihin juuri oikeanlaiset ja paikkaan räätälöidyt ratkaisut työpaikkaturvallisuuden edistämiseksi.

Tilauksen jälkeen otamme sinuun yhteyttä, ja sovimme kanssasi tapaamisen myyntiedustajan kanssa. Myyntiedustaja opastaa mahdollisten lisätuotteiden valinnassa ja neuvoo mielellään, jos kysymyksiä ilmenee. Tilaus saapuu lopulta postitse.